VIDEO: Zběsilá ukázka toho, co dovede Porsche 911 R na německé dálnici

Porsche 911 R na německé dálnici | foto: youtube.com

Nové Porsche 911 R se stalo hlavním lákadlem značky na letošním ročníku autosalonu v Ženevě. Jeho dnes již vyprodaná puristická verze byla nyní natočena při tom, co dovede na dálnici.

Celkem 991 zájemců si bude moci vychutnat zběsile rychlé, hardcore Porsce 911 s manuálem. Ten na zadní nápravu pošle 500 koní z atmosféricky plněného čtyřlitrového šestiválce. Díky hmotnost 1 370 kg se pak nedivme, že tohle "stvoření" umí zrychlit z nuly na stovku za 3,8 sekundy.

Nejvyšší rychlost činí 323 km/h a jak si vlastně vede eRko na dálnici? To zjistili britští novináři z magazínu EVO. Ačkoliv řidič za volantem nepatří k těm nejzkušenějším na světě, i tak se mu celkem obstojně daří opakovaně dosáhnout rychlosti okolo 320 km/h.

V rámci co nejlepších dovedností na silnici pak má pomoci řiditelná zadní náprava, samosvorný diferenciál a o bezpečné zastavení se postarají karbon-keramické brzdy. Aby celé auto dobře sedělo na silnici, je vybaveno 20" koly s pneumatikami o šířce 245 milimetrů vpředu a 305 mm vzadu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy