VIDEO: Slovenský řidič blokoval sanitku, sám tvrdí, že jí jen razil cestu

Slovenský řidič černého SLK blokuje cestu sanitce. | foto: youtube.com

Ačkoliv jsou pravidla silničního provozu stále přísnější a policejní hlídky častěji zastavují řidiče k namátkovým a leckdy i přehnaným kontrolám, pořád se najde velké množství těch, kteří pravidla prostě nerespektují. Jedním příkladem za všechny budiž slovenský řidič černého Mercedesu SLK.

Když v zrcátkách uvidíte modré majáky a k tomu uslyšíte sirénu, pravděpodobně zajedete co nejblíže kraji vozovky a necháte hasiče, policii nebo záchranáře projet. Čas od času se ale najde řidič, který na přednost nedbá a dál pokračuje v bezohledné jízdě. Jednoho takového zachytila kamera v sanitce v okolí Trenčína.

Na videu je vidět, jak pětačtyřicetiletý Boris Záhumenský v černém Mercedesu SLK nedbá na výstražné signály sanitky a ačkoliv ostatní auta uhýbají, on jede před sanitkou dál. Co je ještě více zarážející, takto jel před záchranáři několik kilometrů. Jak informoval slovenský deník Nový Čas, řidič zvolil tento styl jízdy proto, že si myslel, že posádka sanitky chce, aby jim razil cestu

Stejný slovenský deník také uvedl, že policie již hříšníkovi sebrala řidičský průkaz a zabavila mu rovněž několik legálně držených zbraní a náboje do nich. Sám Záhumenský se za svůj čin omluvil, zároveň také pozastavil členství v Křesťanskodemokratickém hnutí (zkráceně KDH). Vyšetřování činu ale odebráním řidičáku neskončilo, možná to tedy byl ten vůbec nejmenší postih.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy