Bugatti bude za příplatek odstraňovat omezovač rychlosti z Chirona

Bugatti Chiron nahrazuje letitý Veyron, váží necelé dvě tuny a má 1500 koní. | foto: Bugatti

S elektronickým omezovačem je Chiron schopný dosáhnout maximální rychlosti 420 km/h. Všichni ale víme, že Chiron je schopný dosáhnout i vyšších rychlostí. K jejich dosažení stačí elektronický omezovač odstranit, s čímž vám nyní pomůže i samotné Bugatti.

Když se objevila informace o maximální rychlosti nového Chironu, znamenala pro mnoho lidí zklamání. Hodnota 420 km/h rozhodně není to, co veřejnost čekala, zvláště, když víme že této rychlosti byl schopný dosáhnout i předchůdce Chironu – Veyron Supersport. Proč má tedy Chiron tachometr ocejchovaný až do rychlosti 500 km/h?

Generální ředitel Bugatti v rozhovoru pro americký server Car and Driver prozradil, že se rozhodně nejedná o konečnou hodnotu. Do roku 2018 dorazí vylepšená, rychlejší verze Chironu. Co ale, když je zákazník netrpělivý a chce se prohánět rychlostí vyšší než je 420 km/h dříve?

S tím mu pomůže samotné Bugatti. To je schopné pro své zákazníky najít vhodnou lokaci, kde se budou moci projet neuvěřitelnou rychlostí přesahující hodnotu současného omezovače. Bugatti jednoduše po dobu jízdě po vytyčené dráze deaktivuje omezovač rychlosti a řidič tak bude moci najít skutečný limit Chironu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy