Honda chce oživit kultovní sporťák S2000. Víme podrobnosti!

Nová Honda S2000 údajně půjde ve stopách své předchůdkyně | foto: Honda

Těšíte se na to, až japonská Honda uvede na český trh první exempláře nové generace legendy s názvem NSX? Pokud vás to nezajímá, pak by za vaší pozornost mohla stát další novinka, která se na nás řítí.

Tou je fakt, že Honda plánuje oživit taktéž kultovní sporťák S2000. Stane se tak za dva roky, a to k příležitosti oslav 70 let od založení značky. To je patřičný důvod k oslavám, a ve spojení s tím dojde k oživení legendární sportovní Hondy S2000.

Se vším přišel magazín Car and Driver, který uvádí, že svou velikostí by měla být novinka podobně velká jako aktuální Mazda MX-5. A co se bude ukrývat pod kapotou? Podle zákulisních zpráv by to měl být přeplňovaný dvoulitrový turbomotor z Hondy Civic Type R. Který pošle zatím nespecifikovaný výkon na zadní kola.

Dobrou zprávou je, že vůz je již ve vývoji. I když, nové NSX se vyvíjelo dlouhé roky, stejně jako Civic Type R a pokaždé došlo k mírnému posunutí oficiálního termínu premiéry. Ve spojitosti s oslavami značky by to ale Honda mohla dodržet a za dva roky představit zcela novou S2000.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy