VIDEO: Řidič tohoto BMW 3 si Nordschleife spletl s rally dráhou. Tohle je důkaz

BMW 3 (e30) v nedobrovolném smyku na Nordschleife | foto: youtube.com

Veřejné jízdy na Nurburgringu jsou někdy dosti zajímavou podívanou a leckdy zde uvidíme situace, které stojí za pozornost. Jedna taková teď byla zachycena na video.

Hlavní roli v ní hraje řidič postaršího BMW řady 3 (e30) a jezdecká chyba, která ho mohla stát i život. Vše se odehrálo v zatáčce Schwedenkreuz, což je velmi rychlý a nebezpečný úsek. Často zde díky hrbolům a špatně zvolené stopě jdou auta do přetáčivého smyku a tohle BMW je toho příkladem.

Na přiloženém videu je jasně patrné, jak řidič bavoráku jede celkem obstojně a nedělá zbytečné chyby. Pod videem se navíc vyjádřil samotný majitel, který zde uvádí, že bylo jeho v pořadí 103. kolo a se svým trojkovým BMW jezdí teprve jen chvíli.

Moc mu nepomohl ani okruhově nastavený podvozek, který je na Nordschleife spíše k tíži, než k dobru. A co se vlastně stalo? Nebudeme prozrazovat vše, ale řídič ztratil kontrolu nad vozidlem a výsledkem byl velmi efektní drift po travnaté ploše v rychlosti 200 km/h.

Doslova andělé strážní pak museli stát nad řidičem při konci manévru, protože auto se ani centimetrem karoserie nedotklo svodidel a nedošlo k žádné nehodě, poškození majetku nebo zdraví. Ostatně, podívejte se na to sami.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy