Audi SQ7 TDI ukazuje, jak rychle dokáže zrychlit z 0 na 250 km/h

Audi SQ7 TDI (2016) | foto: youtube.com

Není to zas tak dávno, co německá automobilka Audi uvedla na trh nový model SQ7 s naftovým motorem 4,0 V8. Ten nabízí výkon 435 koní, točivý moment až 900 Nm a dnes se můžete podívat, jak jde tomuhle obřímu SUV sprint z 0 na 250 km/h.

Už základní hodnota zrychlení z nuly na stovku za 4,8 sekundy jasně dává najevo, že tohle auto nebude patřit mezi šneky. V přiloženém videu je pak vidět velmi efektní zrychlení, kdy se ručička rychloměru pohybuje vážně rychle.

Díky ostrému tempu pak takí vidíme, že řidič během chvíle vystřelil průměrnou spotřebu skoro k 15litrům. Není se však čemu divit, skoro dvoutunové SUV je potřeba nějak rozpohybovat a údajem zrychlení z nuly na stovku za sebou nechává i některé ostré hotchatche s výkonem okolo 300 koní a mnohem nižší váhou.

Pro lepší jízdní vlastnosti je podvozek SQ7 už v základu osazen vzduchovým odpružením, adaptivními tlumiči, voličem jízdních režimů Audi drive select a hliníkovými rameny zavěšení. Na přání budou dodávány prvky výbavy jako je sportovní diferenciál, elektromechanická aktivní stabilizace náklonu karosérie anebo aktivní řízení všech kol.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy