Škoda Superb III. generace slaví nový úspěch. Ten se týká její produkce

Škoda Superb 3: generace slaví výrobní úspěch | foto: Škoda Auto

Nejnovější generace Škody Superb slaví tento týden nové jubileum. To se týká její produkce, která dosáhla počtu 100 tisíc exemplářů.

Výrobce přitom tento počet stihl vyrobit za pouhých 15 měsíců oficiální existence nového Superbu. Jubilejní kousek pak vyjel z montážní linky v Kvasinách, přičemž Superb se vyrábí například i v Číně.

Podle statistik se jen v Evropě během prvního čtvrtletí prodalo 21 812 kusů, což je o 85 % více než před rokem. Díky tomuto číslu se Superb stal druhým nejprodávanějším vozem střední třídy na starém kontinentu. Lepších výsledků dosáhl snad jen koncernový sourozenec VW Passat.

Pro závod v Kvasinách bylo zahájení produkce superbu důležitou událostí. Start výroby si totiž vyžádal mohutné investice, kdy například do nové svařovny "padlo" 1,7 miliardy korun. Díky tomu se v továrně bude moci vyrábět nejen Superb, ale i nové SUV Kodiaq a menší Ateca od Seatu.

Od roku 2001 Škoda vyrobila už na 850 tisíc superbů a narozdíl od první generace, se zbylé dvě prodávali i ve verzi kombi. Nejnovější Škoda Superb pak přišla na trh v březnu 2015, o tři měsíce později dorazilo jeho praktičtější provedení.

Mimochodem, do roku 2018 plánuje Škodovka pro závod v Kvasinách další investice v celkové výši 7,2 miliard Kč a vytvoření 2 000 nových pracovních míst. Roční výrobní kapacita pak má postupně narůst až na 280 tisíc vozů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy