Citroën: C4 VTS s motorem HDi

C4 | foto: Citroën ČR

CITROËN ČESKÁ REPUBLIKA s.r.o. rozšiřuje modelovou řadu Citroën C4 o sportovní verzi VTS se vznětovým motorem 2.0 HDi 16V o výkonu 100 kW (138 k).

Dovozce značky Citroën doplňuje modelovou řadu C4 o dlouho očekávanou verzi C4 Coupé VTS s výkonným vznětovým motorem 2.0 HDi 16V. Motor se vyznačuje mimořádně dynamickými vlastnostmi: vytváří maximální výkon 100 kW (138 k) při 4 000 ot./min a vrchol jeho točivého momentu 320 Nm se dostavuje již při 2 000 otáčkách za minutu. Motor je dodáván se šestistupňovou manuální převodovkou.

Zaváděcí cena verze C4 Coupé VTS 2.0 HDi 16V byla stanovena na 685 000 Kč.

Nová verze uvedenými výkonovými parametry skvěle odpovídá sportovnímu pojetí C4 Coupé VTS, která byla vytvořena pro opravdové milovníky dynamické jízdy. Model je nabízen i se zážehovým motorem 2.0i 16V o výkonu 130 kW (180 k) kombinovaným s pětistupňovou manuální převodovkou.

Citroën C4 Coupé VTS 2.0 HDi 16V je zcela nezaměnitelný. Dravý nádech vozu je podpořen velkým zadním křídlem a předními i prahovými spoilery. Verze VTS jsou standardně dodávány na sedmnáctipalcových kolech s nízkoprofilovými pneumatikami. Specifický interiér, kterému dominují sportovní sedadla čalouněná v kombinaci alcantary a látky, dále dotváří hliníkové pedály a volant a manžeta řadicí páky potažené kůží.

Ve standardní výbavě nové verze nechybí bi-xenonové samonatáčecí světlomety, parkovací asistent, automatická klimatizace nebo tempomat s omezovačem rychlosti. Nad bezpečností posádky bdí elektronické systémy aktivní i pasivní bezpečnosti, včetně vypínatelného ESP nebo šesti airbagů. Vysokou úroveň bezpečnosti modelu C4 dokládají vynikající výsledky v nárazových testech nezávislého sdružení EuroNCAP, ve kterých C4 získal hodnocení pěti hvězdiček (celkem 35 bodů).

Text a foto: Citroën

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy