VIDEO: Je nový Mégane GT lepší než Porsche 911 Turbo?

Je Renault Mégane GT lepší než Porsche 911 Turbo? | foto: Renault

Agresivní reklamní kampaně nejsou ničím neobvyklým ani v České republice. Stačí vzpomenout na snahu Hyundaie, vyrovnat se Fabii nebo Octavii Combi. Většinou ale srovnání skončilo u náznaků, třebaže dost jasných a lehce identifikovatelných. Německé zastoupení Renaultu však nyní vyrukovalo se spotem, který si konkurenci bere na paškál zcela nepokrytě.

Nový Renault Mégane ušel od minulé generaci velký kus cesty a zařadil se hned do užší špičky nižší střední třídy. Milovníky starých pořádků zaujme nabídkou atmosférické šestnáctistovky, novátoři jistě ocení infotainment R-Link 2 a především systém řízení všech kol 4Control. A právě ten se stal předmětem nejnovější reklamní kampaně německého zastoupení francouzské automobilky.

Zatímco u nás Hyundai v televizních spotech pouze vizuálně i slovně naznačoval srovnání se Škodovkou, Renault se rozhodl rovnou použít vybranou konkurenci. Nový Mégane GT, vybavený systémem 4Control, je tak v reklamě přímo srovnáván s Golfem GTI, Astrou OPC nebo Focusem ST. Jako hlavní výhoda je proti nim prezentováno natáčení všech kol, a to tím způsobem, že při rychlé změně směru jízdy se německé modely dostanou do smyku, zatímco Mégane elegantně jede dál. Nemusíme asi zdůrazňovat, že verze GT není, na rozdíl od výše zmíněné trojice, vrcholným ostrým provedením pětidveřového hatchbacku (čeká se na příchod nového RS). Proto se jim také mimo jiné nevyrovná výkonem, který je „pouze“ 205 koní u 1.6 Tce a 165 koní u 1.6 dCi.

Celé video ale pokračuje dál, přičemž hlavní roli v tomto pokračování dostalo nedávno omlazené Porsche 911 Turbo. A i to Mégane GT hravě zastaví. Proč, to už se podívejte na výše přiložené video. My jenom dodáme, že u nás startuje zatím nejostřejší verze francouzského hatchbacku na 589 900 korunách za provedení s benzínovým motorem a převodovkou EDC. V Německu je startovací cena 25 990 eur (cca 702 000 korun).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy