"Tajný" milionářský závod GumBall 3000 míří do Prahy

"Tajný" závod Gumball míří po dlouhé době do Prahy | foto: Gumball

V letošním roce, konkrétně dnes, se Praha dočká po jedenácti letech návštěvy slavného závodu GumBall 3000.

Automobilový Gumball 3000 byl založen v roce 1999 Miximillionem Cooperem. Tento „tajný“ závod plný celebrit a milionářů je každoročně vypsán na 3 000 mil (cca 4 800 km). V loňském roce vedla trasa závodu ze Stockholmu do Las Vegas.

Letos byl závod odstartován prvního května v irském Dublinu a cílem závodníků se stane rumunská Bukurešť.

Závodu se účastní boháči se svými supersporty. Na startu závodu jsme mohli spatřit několik exemplářů Lamborghini Aventador, Lamborghini Huracán, několik kusů Ferrari 458, limitované Ferrari F12tdf nebo jedinečný, na zakázku postavený stroj inspirovaný batmobilem s vidlicovým desetiválcem od Lamborghini pod kapotou.

Na tento závod se důkladně připravuje i česká policie. Ta dnes posílí hlídky na plánované trase závodu. Konkrétně se má jednat o dálnici D1 a D5. K udržení bezpečnosti na silnicích nasadí policisté do boje se závodníky i výkonné policejní Superby a Passaty.

Česká policie ví moc dobře s kým bude mít tu čest. V roce 2013 vedla část trasy závodu skrze Moravu. Zde udělili čeští policisté účastníkům nelegálního závodu na 20 pokut.

Příjezd účastníků do Prahy je očekáván mezi sedmnáctou a jednadvacátou hodinou. Zde by měla kolona strávit noc v hotelu Hilton Prague a zítra se jezdci vydají směr Maďarsko, kde se jejich zastávkou stane závodní okruh Hungaroring.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy