BMW M4 GTS je nový safety car pro závody DTM

BMW M4 GTS DTM Safety car | foto: BMW

BMW M4 GTS se vůbec poprvé ukázalo loni na výstavě Pebble Beach a oproti sériové M4 se liší podstatně hodně. Nově se tahle verze stala safety carem pro závody DTM.

GTS je jiné hlavně v širokém využití uhlíkových vláken na karoserii, použitím titanového výfuku a karbon-keramických brzd v základu. Výrobně je pak vůz omezen na sedm set exemplářů a denně vznikne jen pět kusů.

Pod kapotou vozu pracuje řadový šestiválcový motor se dvěma turby. Ten disponuje systémem vstřikování vody a nabízí výkon 500 koní. Točivý moment činí 600 Nm a je posílán skrze sedmistupňový automat na zadní nápravu.

Nový safety car pro závody německých cestovních vozů DTM nahradil ve službě stávající M4. Žádné velké změny ale rozhodně nečekejte. Krom napisů, LED majáků (i v předním nárazníku) a potřebných log sponzorů je to čistě obyčejná M4 GTS. 

V kabině je  oranžový ochranný rám, hasicí přístroj a jediným novým prvkem je zde potřebná technika pro rádiovou komunikaci s vedením závodu. Vůz pak na okruhu jezdí na 19" kolech vpředu  a 20" kolech vzadu. Ta jsou obuta do pneumatik Michelin Pilot Sport Cup 2.

První nasazení nového safety caru uvidíme letos 6. až 8. května. Tehdy startuje první závod DTM s celkem 24 auty na startovním roštu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy