Ženeva: Chevrolet Matiz - první info

Matiz | foto: Archiv AutoRoad.cz

Novinka korejského výrobce malých automobilů Chevrolet Matiz se chystá představit také v Ženevě. Zatím není známo mnoho informací, ale již bylo možné spatřit první foto.

Na první pohled se obě generace liší především přední části vozu, kde jsou jiné světlomety a přední nárazník. Přední kapotáž motoru dostala do vínku nový prolis určený dvěma liniemi, táhnoucími se k předním světům.

Na českých silnicích je možné spatřit poměrně dost vozů zn. Daewoo Matiz a to především díky jeho nízké ceně. Vycházející nová generace (zrozena ze studie M3X) chce tuto tradici zachovat. Automobil bude v Ženevě obhajovat své využití rozměry na délkou 3,5 metru a šířkou i výškou 1,5 metru. Nová generace bude mít na střeše již nové lyžiny, které poslouží k uchycení střešního nákladu.

Velkou novinkou pro Matiz bude interiér a soustředění kontrolních budíků na nové přístrojové desce do svého středu. Řidič se tak bude muset hodně dívat do středu. Nový Matiz by měl v pohodě převést až čtyři cestující.

Oficiální snímky ještě nejsou známé, takže si musíme počkat až na Ženevu. Stejně tak chybějí informace o nabídce agregátů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy