VIDEO: Prototyp nového Audi TT RS havaroval na Nürburgringu

Audi TT RS havarovalo na Nurburgringu | foto: youtube.com

Na Nürburgringu se snad každý den testují tajné prototypy různých automobilek a výjimkou není ani značka Audi. Té se tady povedlo nedobrovolně zničit nové Audi TT RS.

Jeden z testovacích jezdců totiž TT RS hnal tak moc na jeho limit, až to v jedné ze zatáček na Nordschleife nezvládl a havaroval. To způsobilo větší škody na zadní nápravě a také světlech.

Video sice neukazuje dotyčný okamžik, ovšem zachycuje snahu auto zakrýt před objektivy kamery a fotografy. Podle svědků řidič dostal smyk a zadní částí se "opřel" do svodidel. Mimochodem, Audi TT RS by mělo být nabízeno s OLED zadními světly, která budou pravděpodobně dražší alternativou ke standardně dodávaným LEDkám.

Po nehodě je vidět, jak k vozu přijel druhý testovací jezdec Audi a ihned začal s dalším řidičem vůz zakrývat plachtou. A co vlastně bude TT RS pohánět? Využít by mělo přeplňovaný 2,5litrový pětiválec s výkonem 400 koňských sil.

Motor se spáruje se šestistupňovou manuální převodovkou, za příplatek se objeví sedmistupňová dvojspojková převodovka s pádly pod volantem. Poháněna budou všechna čtyři kola a premiéru novinky od Audi čekejme ještě letos v létě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy