Opel Insignia a jeho příští generace. Díváme se na její podobu?

Opel Insignia (2017) a její možná podoba | foto: RM Design

Středně velký sedan od Opelu se jménem Insignia je tady s námi v aktuální generaci už osm let. Pojďme se podívat, jak by mohl vypadat jeho nástupce.

Ačkoliv tenhle sedan prodejně ztrácí na své další konkurenty, firma Opel chystá i tak příchod další generace. Ten by se měl uskutečnit na příštím březnovém autosalonu v Ženevě, následný prodej by se měl spustit až ke konci příštího roku.

Nejpodstatnější novinkou se u Insignie stane úbytek na váze, konkrétně se hovoří o snížení hmotnosti až o 200 kg. Do délky má nová Insignie narůst o 15 centimetrů do délky, její rozvor se prodlouží o devět milimetrů. To zaručí, že se v kabině budeme cítit o dost pohodlněji a prostorněji.

Jak to tak bývá, pod kapotou novinky nečekejme žádné velkoobjemové motorizace. Módním trendem je downsizing a z toho důvodu se základní verze bude prodávat s litrovým benzinovým tříválcem. A my si tak říkáme, kde je ta doba, kdy Opel nabízel model Omega, který nabídl i pořádný šestiválec a o litrovém motoru tehdy nikdo ani neuvažoval.

O podobě příští generace Opelu Insignia nás informuje umělec Remco Meulendijk alias RM Design. Tomu jako základ při tvorbě posloužil koncept Monza z roku 2013 a o výsledku se přesvědčte sami. Nám se digitální návrh podoby celkem zamlouvá.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy