Mazda popřela uvedení sportovního modelu MPS. Co tedy udělá s 2,5litrovým turbomotorem?

Styl Kodo je viditelný hlavně vpředu, Mazda CX-9. | foto: Mazda Motor

Po příchodu velkého modelu CX-9 se začalo spekulovat o tom, zda její 2,5litrový přeplňovaný čtyřválec neposlouží jako pohon pro nějaký nový ostrý model MPS. Dneškem je však jisté, že tomu tak (zatím) nebude.

Tahle pohonná jednotka totiž jde instalovat pod kapotu všech ostatních modelů Mazda, a tak se není čemu divit, že někteří fanoušci Mazdy i světová automobilová média počítala s příchodem nového modelu s logem MPS.

Mazda však na tyhle spekulace zareagovala celkem tvrdě. Její vedení totiž řeklo, že je stále velmi malou značkou a má dosti omezené kapacity. V první řadě se bude soustředit na upevnění kmenového portfolia, což znamená, že vývoj sportovní verze s označením MPS není na pořadu dne.

A na co že tedy chce Mazda nalákat nové či stávající zákazníky? Prý se máme těšit na příchod dieselového motoru s výkonem 175 koní a točivým momentem 420 Nm. Právě nad ní by ale mohl být umístěn 2,5litrový čtyřválec s výkonem 231 koní.

S turbem dopovaným dvaapůllitrem ale opravdu jen tak nepočítejme. Za vše totiž hovoří věta, že hlavním terčem zájmu bude i na dále atmosférický 2,5litr...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy