Australská policie dostala novou "hračku"

Policejní Mercedes-Benz GLE | foto: Mercedes-AMG

Pokud se podíváme do světa, jaké automobily pomáhají policistům, nalezneme zde velké rozdíly. U nás jsme zvyklí na policejní Škody, Hyundaie nebo Volkswageny. V Německu není problém narazit na policejní Porsche a na blízkém východě se policisté prohání v Bugatti, Lamborghini nebo Rolls-Roycu.

To ale není případ jejich australských kolegů. Ti většinou používají automobily Ford, Vauxhall nebo výkonnější Holdeny. Nedávno ale řady dálničního oddělení Victoria Police rozšířil nový Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé.

Za tohoto „méďu“ v tomto vrcholném provedení obětovala policie téměř 5 milionů korun. Za tyto peníze se policistům nabízí výkon, před kterým se nejednomu padouchovi roztřesou kolena. V Mercedesu pracuje 5,5litrový motor V8 s výkonem 585 koňských sil a točivým momentem 760 Nm, který je přerozdělován systémem 4MATIC na všechna čtyři kola pomocí sedmistupňové automatické převodovky.

I přes větší rozměry vozu dokáže zmíněný agregát rozpohybovat vůz z 0 na 100 km/h za 4,2 vteřiny a maximální rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy