V aukci byl prodán jedinečný E-Type. Desítky let o něm nikdo nevěděl!

Vydražený Jaguar E-type z roku 1963 | foto: COYS

Desítky let stál bez povšimnutí na zahradě. V dražbě byl prodán za dva milióny korun. To je příběh Jaguaru E-Type z roku 1963.

V loňském roce jsme byli několikrát  svědky nálezu hodnotných automobilů, které byli desítky let ukryty před zraky okolního světa. Mezi tyto objevy můžeme bezesporu zařadit i Jaguar E-Type z roku 1963, který stal bez povšimnutí desítky let na obyčejné zahradě a jako nepojízdný vrak pomalu zarůstal okolní vegetací. 

Tento, kdysi slavný stroj byl původně majetkem muže jménem Ivor Arbite, jenž byl majitelem několika nahrávacích studií a zároveň byl zodpovědný za logo slavné hudební skupiny The Beatles. 

Mezi lety 1965 – 1967 automobil prošel pod rukama hned několika majitelů, až „zakotvil“ u svého posledního vlastníka – Franka Richese. 

Ten vůz využíval vice než hojně do doby, kdy v roce 1969 zničil spojku. Namísto její opravy se majitel vozu rozhodl vůz „uklidit“ a zamknout v garáži. Zde vydržel až do konce osmdesátých let, kdy byl přesunut na majitelovu zahradu. 

Odtud byl zachráněn až v roce 2015, kdy byl „zachráněn“ a vydražen za zhruba 2 miliony korun. Doufejme, že mu jeho nový majitel co nejdříve navrátí jeho původní vzhled a zašlou slávu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy