VIDEO: Lotus 3-Eleven v Hockenheimu porazil Porsche 918

Lotus 3-Eleven se své premiéry dočkal na Festivalu rychlosti v Goodwoodu. | foto: Lotus Media Centre

Extrémní 3-Eleven se chlubí titulem nejrychlejší Lotus všech dob a nyní si na své konto připsal i titul nejrychlejšího sériového vozu se silniční homologací, který se kdy proháněl po závodním okruhu v Hockenheimu.

Lotus 3-Eleven se světu oficiálně představil na loňském Festivalu rychlosti v britském Goodwoodu. Ve svých útrobách ukrývá motor Toyota 3,5 litru V6 s výkonem 456 koní. Díky extrémně nízké hmotnosti (900 kg) dokáže vůz vystřelit z klidu na 100 km/h za méně než 3 sekundy a jeho maximální rychlost činí 290 km/h. Tedy pokud se bavíme o běžné verzi. Pokud se zákazník rozhodne vybavit svůj Lotus balíčkem Race, získá vůz vyšší přítlak v zatáčkách, zároveň se ale jeho maximální rychlost sníží na 280 km/h.

Celá produkce je omezena pouze na 311 automobilů. A jeden z nich dokázal nedávno překonat všechny homologované vozy, které se kdy proháněli po závodní okruhu v německém Hockenheimu. Dokázal tak porazit rivaly jako Porsche 918 Spyder, Gumpert Apollo, Corvette ZR1, Ferrari 488 GTB a podobně.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy