Mercedes-Maybach S 600 Guard prošel tvrdými testy. Dostal certifikát VR10

Mercedes-Benz S600 Guard | foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Maybach S 600 Guard prošel přísnými balistickými testy. Výsledek je ohodnocení VR10, což je velmi vysoká ochrana před střelnými zbraněmi.

Na první pohled vůz sice vypadá jako klasický Maybach S 600, ale pod jeho karoserií se toho skrývá mnohem víc. Tenhle sedan je vlastně první vůz na světě s certifikací VR10. To z něj dělá nejbezpečnější osobní automobil na světě a jeho karoserie a okna snesou palbu z klasických střelných zbraní, samopalů anebo útočných pušek.

K dosažení tako vysoké úrovně ochrany bylo potřeba instalovat speciální kevlarové a PE komponenty spolu s polykarbonátovou vrstvou v oknech. Okna tak snesou i výbuch menší bomby, což je obdivuhodné.

Mercedes zmiňuje i pancéřování chránící lidi v kabině, které ochrání posádku před výbušninami pod vozem a v jeho boku. K tomu jsou všechny spáry v karoserii speciálně zakryté. Je třeba zmínit, že kromě certifikace VR10 má vozidlo i certifikaci ERV 2010, což je ochrana před výbušninami.

Mercedes-Maybach S 600 Guard vyjde v Německu na 470 000 eur a v nabídce výrobce jsou i další modely G 500 Guard, GLE 350 d 4MATIC Guard anebo S 500 Guard.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy