VIDEO: Kde hledá Škoda inspiraci?

Škoda VisionS se odhaluje na prvních snímcích. | foto: Škoda Auto

Žádnému automobilovému fanouškovi jistě neunikla informace o vydání nové designové studie Škoda VisionS. Ta představuje nový designový jazyk, který bude tuzemská automobilka aplikovat na svou novou řadu SUV. V následujícím videu si můžete prohlédnout všechny elementy, kde Jozef Kabaň a jeho designérský tým hledá inspiraci.

Designový jazyk, který se více či méně projevuje na všech vozech s okřídleným šípem ve znaku, známe od roku 2011, kdy byla představena studie Vision D. Již od té doby Škoda přiznává, že velkou inspirací pro designery je umění, architektura, ale hlavně příroda. Konkrétně odrůda křemene, která je s Českou republikou nerozlučně spjatá – křišťál.

Inspirace u ostře tvarovaného křišťálu a křišťálového skla je ještě více znatelná u konceptu VisionC, který se stal předobrazem Škody Superb třetí generace.

Před několika dny Škoda odhalila podobu nové stude s názvem VisionS, která odhaluje designové směřování značky v segmentu SUV. Slavnostní odhalení konceptu se odehraje již na autosalonu v Ženevě, který proběhne tradičně na začátku měsíce března.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy