Člun s cejchem Mercedes-AMG? Proč ne! A ke všemu inspirovaný nekompromisní AMG GT3!

Člun Cigarette Racing Team 41’ SD GT3 a Mercedes-AMG GT3 | foto: Mercedes-AMG

Automobilka Mercedes-Benz a závodní tým Cigarette Racing, specializující se na stavbu závodních člunů, již několikrát spojily své síly. Ve své úspěšné spolupráci nadále pokračují a představují závodní člun, inspirovaný mocným AMG GT3.

Mercedes AMG GT3 je, jak již název vypovídá, závodním vozem kategorie GT3, postavený na základě silničního GT. Pod svou muskulaturní kapotou ukrývá masivní vidlicový osmiválec o objemu 6,2 litru.

A právě tato závodní bestie se stala inspirací při stavbě závodního člunu s názvem Cigarette Racing Team 41’ SD GT3, který byl prezentován na letošním ročníku akce Miami Boat Show.

Jak bývá u závodních člunů zvykem, je technická specifika hra opravdu vysokých čísel. Devět tun těžká a dvanáct metrů dlouhá loď je vybavena dvojicí motoru od společnosti Mercury Racing, které dohromady podávají ohromující výkon 1100 koňských sil. Tato síla dokáže rozjet člun až na elektronicky omezenou rychlost 160 km/h.

A na kolik, že by Vás taková loď vyšla? Cigarette Racing uvádí, že se cena se odvíjí od požadavků zákazníka, ale základní varianta člunu inspirovaného závodním Mercedes vyjde minimálně na 1,2 dolarů, což je v přepočtu zhruba 29 milionů korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy