VIDEO: Jak vypadá nejdražší klíč od auta na světě?

Koenigsegg si připsal na svůj účet další zajímavost. Vytvořil nejdražší automobilový klíč na světě. | foto: youtube.com

Klíče patří k automobilům neodmyslitelně již řadu let. V posledních letech se z klíčů, které dříve sloužily pouze k jedné jediné funkci, stává módní doplněk. O tom nás přesvědčují především výrobci supersportů. Švédský Koenigsegg tento trend posouvá ale svou poslední kreací ještě o krok dál.

Koenigsegg je znám tím, že každý jednotlivý zákazník si může automobil nechat vyrobit prakticky na míru, a je tak velmi těžké najít dvě naprosto totožná vozidla, pocházející od tohoto švédského výrobce.

Nyní přichází Koenigsegg s o stupeň pokročilejší individualizací. Na nedávné automobilové výstavě v New Yorku byl představen zcela nový prototyp klíče od vozu Agera, s cenovkou 250 000 dolarů což je zhruba 6 250 000 korun.

Za tuto vysokou částku dostanete klíč, jehož tělo je vyrobeno z čisté platiny a nerostu, známém pod jménem Onyx. Jeho obvod je posázen mnoha čtyřicetikarátovými diamanty.

Je asi zbytečné zmiňovat, že klíč v sobě ukrývá i flashdisk, což je u klíčů od Koenigseggu standard. Jak bylo již zmíněno, tento konkrétní kus je pouze prototyp. A automobilka prozatím neuvažuje o sériové výrobě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy