VIDEO: Lada Samara dostala tankové pásy, bez problémů tak brázdí zasněženou krajinu

Lada Samara se kvůli tuhé ruské zimě proměnila na malý tank. | foto: youtube.com

Že je Rusko zemí netušených možností nás učili už na základní škole. Ostatně dodnes si čas od času vzpomenu, že na otázku, s kým sousedí Rusko, se zásadně odpovídá s kým chce. Kromě pozoruhodných politických rozhodnutí je tato země po celém světě známá také díky tuhým zimám a nezničitelným automobilům. Bohužel předokolky v hlubokých závějích moc dobře nefungují, takže nezbývá nic jiného, než použít tankové pásy.

Příběh pásové Samary začíná kdesi v Rusku, kde o sníh rozhodně nemají nouzi. A jak už bylo řečeno v úvodu, předokolky, jako Samara, na sněhu moc dobře nepracují. Stačily však šikovné ruce jednoho mechanika, chytrý, ačkoliv v poslední době ne neobvyklý, nápad a tank s karosérií pětidveřového hatchbacku byl na světě.

„Skořápka“ se od standardu liší jen zaslepenými blatníky a přídavnou světelnou rampou. Dvojice pásů, nazutá na čtyřech kolech, je poháněna přední nápravou, v porovnání s originálem se tedy nic nezměnilo. Totéž můžeme nejspíše říct i o pohonné jednotce.

Uvnitř byste jen marně hledali klasický volant, který nahradily ovladače ve stylu opravdových bojových tanků. To tato Samara je využívána pro pohyb po krajině, maximálně potom na tahání aut ze sněhových závějí. Ne každý totiž disponuje pásy místo kol…

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy