Byla vydražena první nová Acura NSX. Její cenovka vás ohromí

První vydražená Acura NSX | foto: Honda

Nová Acura NSX, mimo USA prodávaná pod značkou Honda, je (ne)splněným snem pro mnoho fanoušků této japonské značky. Nyní však byl vydražen první vyrobený kousek.

Auto nese VIN kód karoserie #001 a zájemce za něj v aukci zaplatil 1,2 milionu dolarů. Vše měla na starosti aukční síň Barrett-Jackson a v samotné bitvě o vůz nakonec vyhrál Rick Hendrick.

Ten je mimo jiné majitelem stáje Nascar a také vášnivý sběratel automobilů. Asi i proto se v bitvě o nejnovější výtvor Hondy doslova činil a výslednou sumu vytáhnul až na 1,2 milionu dolarů.

Honda už navíc spustila výrobu prvních kusů modelu NSX, který je v USA prodáván jako Acura. Klasický ceník je přitom o hodně nižší, za základní verzi si výrobce naúčtuje 156 tisíc dolarů.

Nová hybridní supersportovní Honda má v útrobách skrytý dvakrát přeplňovaný benzínový šestiválec s objemem 3,5 litru. K tomu se přidávají i tři elektromotory, takže celkový výkon pohonné soustavy činí skvělých 582 koní.

S motorem je spárována automatická devítistupňová převodovka, kterou v trošku jiné podobě najdeme i u současné generace modelu CR-V.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy