Příští generace BMW řady 5 bude tvrdým protivníkem Mercedesu třídy E

Nové BMW řady 5 (2016) | foto: RM Design

Se začátkem nového roku se na silnicích v Německu začínají objevovat další maskované prototypy nového pětkového BMW. To přijde v roce 2017 a má se stát tvrdým konkurentem pro současné Éčko od Mercedesu.

Nová řada 5 má mít evoluční design, který si některé prvky vypůjčí z nejvyšší řady 7. Kamufláž prototypů sice skrývá klíčové detaily, ale můžeme vidět nové světlomety, širší mřížku chladiče a méně výrazný přední nárazník. Vzadu je pak umístěn duální výfukový systém a jinak tvarovaná zadní světla.

Pod kapotou nové pětky by se měl objevit 3,0-litrový TwinPower Turbo šestiválcový vznětový motor, který vyprodukuje 265 koňských sil a 457 Nm točivého momentu. Z benzínové nabídky se pak objeví motorizace s objemem 3,0 litru TwinPower Turbo a 4,4-litrový TwinPower Turbo osmiválec s 450 koňmi.

Ti, kdož chtějí být více šetrní k životnímu prostředí, budou mít údajně možnost vybrat si mezi dvěma hybridními variantami. Očekává se, že model dostane i přeplňovaný čtyřválcový motor a elektromotor, což dohromady vytvoří kombinovaný maximální výkon přibližně 280 koní. Silnější verze by pak měla nabídnout něco kolem 326 koní

Nové BMW řady 5 by si mělo svou premiéru odbýt na letošním pařížském autosalonu, takže do té doby se dozvíme zcela jistě nové informace.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy