Pravý dárek pro petrolheada? Unikátní Delta HF Integrale v barvách Martini

Unikátní Delta HF Integrale Evo 1 Martini 6 se bude dražit v únorové aukci | foto: Rm Auctions

Čím dál častěji se stává, že pod vánočním stromkem je minimum dárků, neboť rodiče nemají již takovou inspiraci a chuť ke shánění správných darů. Proto mnohdy bývají řešením obálky s penězi se slovy: „Kup si, co potřebuješ“. Ovšem bohatí jedinci si spíše posílají velké částky přes internetové bankovnictví. Pokud jste tím šťastlivcem, můžete si udělat povánoční radost.

Známá aukční síň RM Auctions se pochlubila, že bude dražit vzácnou Lancii Deltu HF Integrale Evoluzione 1 Martini 6, která byla vyrobena pouze v 310 kusech na počest získání šestého titulu WRC v roce 1992. Výroční Lancie mají pod kapotou přeplňovaný benzínový čtyřválec 2,0 16V o výkonu 210 koní, který je posílán přes pětistupňový manuál na všechna čtyři kola.

Prodávaný kousek se pyšní pořadovým číslem 184 a svému majiteli, bydlícímu v severní Itálii, byl dodán v prosinci roku 1992. Vůz nezměnil dodneška vlastníka a nyní se prodává v plně originálním stavu, tzn. i s kompletní sadou klíčů, nářadí, originálním rádiem a vzácností jsou i původní nálepky na zadním okně od dealera. Aktuálně má prodávaná Delta HF Integrale Evo 1 Martini 6 najeto necelých 18 000 mil (cca 28 968 kilometrů).

Aukce se uskuteční 3. února 2016 v Paříži a odhaduje se, že zmíněná Lancia bude vydražena za částku v rozmezí 131 000 – 165 000 dolarů (v přepočtu asi 3,24 – 4,1 milionu korun). Takže pokud disponujete velkým rozpočtem, tohle je správný pozdní dárek k Vánocům a také skvělá investice.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy