Kia Sportage v převlečení za mutanta

Kia X-car se světu slavnostně představí na lednovém tenisovém turnaji Australian Open. | foto: Kia Motors ČR

V posledních několika měsících jsme si na automobily, které propagují očekávané filmové novinky více než zvykli. To hlavně ve vztahu k sedmé epizodě ságy Star Wars. Nyní zde máme další filmové auto, které je tentokráte převlečená za mutanta.

Nejprve bych chtěl uvést na pravou míru slovo mutant. Tím opravdu nijak nenarážím na kontroverzní design nové generace SUV Sportage. Vzhled modelu s názvem Kia X-Car je totiž inspirován vzhledem jedné z hlavních hrdinek filmové série X-men – Mystique.

Kia X-car | foto: Kia Motors ČR

Karoserie vozu je opravdu věrnou kopií kůže této filmové mutantky. Vůz má dokonce i oranžovou střechu, čímž naráží na barvu vlasů hrdinky Mystique. To ale nejsou jediné odlišnosti oproti klasické verzi Sportage. Velké změny se udála hlavně na přední části vozu. Hned pod logem výrobce se nalézá velké písmeno X, které odkazuje právě na název chystané filmové novinky. Přepracována byla i maska chladiče a nárazník. Na zadní části nás nejvíce zaujme především dvojice agresivně vyhlížejících koncovek výfuku a karbonový chladič.

Vůz se své slavnostní premiéry dočká v rámci zahájení tenisového turnaje Australian Open, který je stejně jako mnoho dalších tenisových turnajů podporované automobilkou Kia.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy