BMW X6 jako úplatek? Ne, řekl policista!

Opilý řidič v Rumunsku nabízel policistovi BMW X6 jako úplatek | foto: BMW

Bohužel i v České republice se vyskytují případy, kdy zadržení řidiči z nějakého přestupku jsou schopni nabízet policistům úplatek, avšak většinou finanční. Kuriózní situace ale nastala před dvěma dny v Rumunsku, kde podnapilý řidič nabízel policistovi BMW X6 jako úplatek.

Z pohledu policisty šlo o klasickou silniční kontrolu, tudíž zastavil řidiče vozidla jen proto, aby zjistil, zda není pod vlivem návykové látky. Samozřejmě že byl, a proto se řidič, po konzultaci se spolujezdcem, rozhodl nabídnout policistovi jako úplatek BMW X6. Jenomže měl smůlu, protože muž v uniformě nepřijal jeho velkorysou nabídku a rozhodl se oba muže zatknout.

Oba zadržení nyní čelí obvinění z úplatkářství a hrozí jim vězení. Jenže řidič je na tom ještě hůře, protože pár dní před tímto incidentem ho kontroloval jiný policista a hříšník byl nejenom zase opilý, ale dokonce neměl platné řidičské oprávnění.

V Rumunsku není uplácení policistů novinkou, ale většinou řidiči nabízí finance, proto je tento případ velmi ojedinělý. Každopádně, oba muži jsou nyní zadržení na dobu 30 dnů v zabezpečovací detenci, než soud vynese rozhodnutí o vazbě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy