Star Wars hýbe světem, Dodge představil flotilu na podporu sedmého dílu

Dodge připravil speciální flotilu na podporu sedmého dílu Star Wars | foto: Dodge

Pokud jste fanouškem ságy Star Wars, určitě máte napsáno v kalendáři datum premiéry již sedmého pokračování. Hvězdné války si neoblíbili pouze lidé, ale také americké automobilky. Například nyní Dodge představil flotilu na podporu Star Wars VII: The Ford Awakens (Síla se probouzí).

Zmíněná flotila, složená z Dodge Viper ACR, Challenger a Charger SRT Hellcat, se vydá hlídkovat do losangeleských ulic již tento víkend. Dodge Challenger SRT Hellcat a Charger SRT Hellcat jsou oděny do kabátku prvního řádu Stormtrooperů – přesněji to znamená bílý odstín s černými akcenty a tónovanými skly. Oba modely mají pod kapotou pochopitelně 6,2litrový osmiválec o výkonu 717 koní a točivém momentu 880 Nm. Díky těmto parametrům zajedou čtvrt míli za 11 sekund a dosáhnou maximální rychlosti 328 km/h.

Kdežto černý Dodge Viper ACR je vůdcem smečky a pro změnu si vzal inspiraci z Kylo Rena. Viper ACR pohání 8,4litrový desetiválec o výkonu 645 koní a točivém momentu 812 Nm. Krom toho nabídne také karbon-keramické brzdy Brembo a okruhově naladěné nastavitelné odpružení Bilstein se závodními pružinami. Americká Zmije disponuje i minimalistickým interiérem a speciálními 19palcovými litými koly s vysoce výkonnými pneumatikami Kumho Ecsta V720.

Pokud chcete sledovat zmíněnou flotilu v reálném čase, zadejte na sociální síti Twitter následující hashtagy - #Dodge a #TheForceAwakens. Obyvatelé Los Angeles mají tu výhodu, že si dle toho najdou jejich aktuální polohu a mohou se tak s nimi posléze vyfotit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy