BMW přestane vyrábět ostrou M2 Coupé už v roce 2020

BMW M2 | foto: BMW

Některá německá média uvádí, že nedávno představené ostré BMW M2 Coupé se přestane vyrábět už v roce 2020. Co za tímto rozhodnutím stojí?

Důvěryhodný zdroj z automobilky prozradil, že provedení M2 má být vyřazeno z produkce v roce 2020. To znamená, že výroba bude probíhat v průběhu až pěti let v továrně v Lipsku, kde BMW také sestavuje řadu 1, dále pak dvojku jako Coupé a Convertible, dvojku Active Tourer a duo i3 a i8.

Nástupce populární a výrobně omezené 1M by se mohl výrobit v počtu až jedenáct tisíc kusů. Pokud bychom si to spočítali na každý rok, znamená to 2200 kusů vyrobených v jednom kalendářním roce. Zatím ani není jasné, zda se verze M2 Coupé dočká i otevřeného provedení, ale je dost pravděpodobné, že už za rok ji spatříme na trhu.

Ostatně, sourozenec M2, slabší BMW M235i, je taktéž nabízeno se zatahovací střechou, takže plnohodnotná verze M by jí mohla dostat taky. A proč se vlastně produkce omezí jen na pět let? Důvodem je právě zmíněné množství, které hodlá BMW vyrobit. Chce zachovat alespoň kousek "ekluzivity" a nevyrábět M2 v počtu, v jakém se vyrábí například české Octavie.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy