Dočkáme se nového Egoisty? Kdo ví?!

Lamborghini Egoista z roku 2013. Dočká se svého nástupce? | foto: Lamborghini

Psal se rok 2013. Celý automobilový svět obdivoval novinku italského Lamboghini, která byla odhalena na oslavách padesátého výročí založení automobilky.Toto doslova umělecké dílo s neslo název Egoista. Dočkáme se letos pokračování této ságy?

Výročí padesáti let založení automobilky si samozřejmě zasloužilo pořádnou oslavu. Lambo si pro tuto událost připravilo úchvatný koncept, který spíše než automobil připomínal bojový stíhací letoun.

Egoista se vlastně tak trochu snažil být stíhačkou. To každému jistě dojde dle použitého laku, nápisů „caution“ a hlavně pro jeho jednomístný kokpit. V něm totiž musí opravdu pilot přemýšlet sedí li v autě či stíhačce.

Svůj základ včetně motoru si Egoista vypůjčil u Gallarda. Mezi nápravami tak této pozemní stíhačce tluče vidlicový desetiválec 5,2 litru s výkonem 600 koní.

Nyní, téměř po dvou letech si Lamborghini nechala oficiálně název Egoista zaregistrovat. Což napovídá, že Italové nechtějí aby takový název nosil vůz jiné značky. Můžeme se tak těšit na pokračování tohoto odvážného konceptu?

Není žádným tajemství, že automobilka s býkem ve znaku již delší dobou pracuje na další speciálním konceptu, který bude odhalen v Ženevě. Ten bude tentokráte oslavovat výročí 100 let od narození zakladatele automobilky - Ferruccia Lamborghini. Je tak dost možné, že hold této ikoně automobilového průmysl vzdá hold právě nový Egoista.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy