Legendární Herbie byl vydražen za neuvěřitelnou částku!

Slavný Herbie se stal nejdražším Broukem, který byl kdy prodán | foto: Bonhams

Že je vám tento VW Brouk zvaný Herbie povědomí? To není divu. Jedná se totiž o hlavního hrdinu snímků z produkce Walta Disneyho ze sedmdesátých let. Tento slavný Brouk se nedávno dostal do aukce.

Zaplatit téměř 2 200 000,- Kč za starého Brouka z roku 1963 se může zdát jako čiré bláznovství. I tak se ale našel zájemce, který tuto sumu za stařičký Volkswagen zaplatil. Nejedná se totiž o jen tak obyčejný vůz, ale o slavného Herbieho.

Tento konkrétní vůz si střihl hlavní roli hned ve dvou snímcích. Jedná se tak o jedno z nejsnáze rozpoznatelných aut na planetě. Ve své době byl dokonce natolik slavný, že se jde o jediný automobil, který se může pochlubit tím, že otisk jeho pneumatiky je dodnes vystaven ve světoznámém Graumenově čínském divadle.

Vedle slavné historie je vůz výjimečný i svými úpravami. Filmaři potřebovali, aby vůz vypadal jako by se řídil sám. Proto ve voze nalezneme systém ozubených kol a pák, díky kterým bylo možné Herbieho řídit ze zadních sedadel.

Několik posledních let byl automobil považován za ztracený, nedávno byl ale objeven v jednom z filmových skladů a ihned putoval do aukce. Tam byl prodám za již zmíněnou sumu a jedná se tak o nejdražšího Brouka, který byl kdy prodán.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy