Koenigsegg hodlá postavit první americkou silniční verzi Agery RS

Koenigsegg Agera RS | foto: Koenigsegg

Automobilka Koenigsegg se rozhodla k naprosto novému a docela odvážnému kroku. Chce totiž zahájit výrobu prvních plně silničně homologovaných modelů Agera RS pro americký trh.

V příspěvku na svých oficiálních internetových stránkách to uvedl přímo majitel firmy Koenigsegg. Společnost chce dokumentovat montážní proces od začátku až do konce a automobilka připouští, že USA asi nebude úplně úspěšným trhem. Vše ale vysvětluje tím, že tento proces bude "epický příběh stavby vozu, která potrvá přes šest měsíců".

V roce 2015 autosalonu v Ženevě se poprvé odhalila Agera RS, jejíž výroby bude omezena na pouhých 25 kusů. Deset z nich se už stačilo prodat a další čtyři kusy jsou již dokončeny. Dalších šest auta je na výrobní lince a zbytek se teprve začne vyrábět. Dobré je i to, že kombinace objednávek na modely Agera RS a Regera je v současné době i velmi dobré pro továrnu značky v Angelholm, ve Švédsku.

A abychom si připomněli, co je vlastně Agera RS zač, musíme zmínit její hlavní parametry. Váha činí 1395 kilo, pod kapotou je ukryt 5,0 litrový motor V8 s výkonem 1.160 koní (při jízdě na klasické palivo). Ovšem na některých trzích umí Agera RS jezdit na palivo E85, čímž nabídne ještě větší výkon.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy