VIDEO: Pekelná kočka vyzvala na souboj býka z Itálie! Jak to dopadlo?

Na startovní čáru se postavil Huracán a Challenger | foto: youtube.com

Asi tak před dvěma týdny bylo možné zhlédnout na našich webových stránkách zajímavý souboj italských atmosférických dvanáctiválců, přesněji Lamborghini Aventador proti Ferrari 599 GTO. Nyní se však postavilo na startovní čáru následující duo – Lamborghini Huracán a Dodge Challenger. Kdo se radoval z vítězství?

Srovnáme-li si oba adepty, Dodge Challenger SRT Hellcat není jen rychlým, ale i praktickým vozem. A důvod? Zadní sedačky a zavazadlový prostor na nákupy. Navíc se Challenger Hellcat chlubí tím, že je nejvýkonnějším americkým muscle car. Pod kapotou se nachází 6,2litrový přeplňovaný osmiválec HEMI o výkonu 717 koní a točivém momentu 881 Nm. 

Druhý automobil, Lamborghini Huracán, je pravou exotikou, neboť vzadu je umístěný 5,2litrový atmosférický desetiválec o výkonu 610 koní a točivém momentu 560 Nm. Poměrně velký rozdíl je také v pořizovací ceně, konkrétně Challenger startuje na cirka 60 000 dolarech (cca 1,53 milionu korun) a Lamborghini lze pořídit od částky 260 000 dolarů (cca 6,64 milionů korun). Na závěr už jen zmíníme, že tento drag se konal v Mexiku. A kdo nakonec vyhrál? Podívejte se!

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy