VIDEO: BMW M2 se chová jako ideální kára na drifty

Driftování s výkonnou zadokolkou bude denním chlebem, BMW M2. | foto: © BMW AG

Dlouhodobě očekávaný nástupce BMW 1M Coupé se sice představil světu cirka před měsícem, ale mnichovská automobilka vypustila nějaký ten videozáznam až nyní. A doslova tvrdí – BMW M2 je ideální auto na driftování.

Jak je vidět, řidič M2 ve videu se snaží z menšího kupé vymáčknout doslova duši, a proto není divu, že pak potřeboval novou sadu zadních pneumatik. Kompaktní dvoudveřové kupé má pod kapotou 3,0litrový dvakrát přeplňovaný šestiválec o výkonu 370 koní při 6500 otáčkách za minutu a točivém momentu 465 Nm, který je dostupný při 1400-5560 otáčkách za minutu. Agregát je spjat, díky bohu, se šestistupňovým manuálem.


BMW M2 Coupé je tak nejenom ideální hračkou na drifty, ale také asi nejlepší nástroj pro skalní fanoušky divize BMW M. Na závěr nemůžu zapomenout, že M2 zrychlí na stovku za 4,3 sekundy a dosáhne maximální možné rychlosti 250 km/h (za příplatek možné posunutí omezovače na 270 km/h). Pokud se rozhodnete pro M2 se sedmistupňovým automatem DCT, zrychlení na stovku bude o 0,2 sekundy pomalejší.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy