Fiat neodvysílá reklamu na nový 124 Spider. Důvodem je herec Charlie Sheen

Přední světla evropské specifikace mají čirou optiku, Fiat 124 Spider. | foto: Fiat

S ohledem na nedávné šokující oznámení slavného herce Charlieho Sheena, který je HIV pozitivní, se italský Fiat rozhodl odložit vysílání reklamy na nový 124 Spider.

Fiat už dříve najal herce Charlieho Sheena na reklamu Abarthu 500 pro americký trh a nedávno byl požádán, aby hrál i v televizním spotu na nový 124 Spider. Nicméně, to však je už velmi nepravděpodobné, protože po oznámení herce o pozitivním testu na HIV, by toto spojení s Fiatem nebylo příliš šťastné.

Zajímavostí je, že letos v listopadu se natočila krátká demo verze reklamy, která měla naznačit předpremiéru Fiatu 124 Spider. Reklama se ale nakonec nebude vysílat na žádném dalším autosalonu. K celé věci se vyjádřil i marketingový šéf Olivier Francois, který dal reklamu do "šuplíku" a místo Sheena natočil nový spot se staříkem, kterému jízda v tomhle autě dodá lepší pocit než viagra.

Mazda MX-5 je vlastně dvojčetem Fiatu 124 Spider a do prodeje se dostane ve Spojených státech a Evropě už v roce 2016. Pod kapotou se prozatím objeví pouze 1,4litrový přeplňovaný čtyřválec o výkonu 160 koní a točivém momentu 249 Nm. K motoru si bude možné vybrat buď šestistupňovou manuální, nebo automatickou převodovku o stejném počtu stupňů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy