VIDEO: Prostě machr! Brit vytvořil další světový rekord v těsném parkování

Brit vytvořil rekord v parkování | foto: youtube.com

Ne každý z nás považuje parkování zrovna za oblíbenou disciplínu, proto si lidé objednávají do svých vozů couvací kameru či parkovací senzory, ale to není případ jednoho Brita. Konkrétně, Alastair Moffat je doslova přeborníkem v parkování, neboť stále usiluje o co nejlepší výkony. A není divu, že některé z nich jsou i v Guinessově knize rekordů.

Aktuálně britský milovník parkovišť vytvořil rekord v nejtěsnějším podélném parkování. Ano, tento manévr předvedl již dříve, ale nyní si zasloužil větší pozornost, neboť jel pozadu. Svůj um předvedl na pozemku britského okruhu Brooklands, chcete-li domova letectví a motorsportu.

Jako dříve i nyní dal důvěru klasickému Mini a stejné značky jsou i dva vozy, mezi které zaparkoval. Odstartoval couváním, na mokru rozhodil auto přes ruční brzdu a pomocí dvou otoček „doklouzal“ natěsno mezi zmíněná dvě auta. Sečetli obě strany a vznikl prostor 34 cm. To je zlepšení o jeden centimetr ve srovnání s předchozím Guinessovým rekordem.

Moffat k tomu řekl: „Jsem opravdu nadšený. Stojí za tím ale mnoho plánování, odhodlání a také parkování“. Jak už jsem zmínil výše, v běžném podélném parkování drží Moffat také světový rekord. Zvládl zaparkovat mezi dvě moderní Mini a na obou stranách zůstala celková rezerva 7,5 cm. Osobně musím smeknout před mistrem, má to v ruce!

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy