VIDEO: Jak rychle dokáže uhánět Bentley Continental GT?

Jakou rychlost dokáže vyvinout britská supersport Bentley Continental? | foto: Bentley Motors

Motoristé i politici spolu často rádi debatují na téma neomezená rychlost na dálnicích. Například Němcům se tento systém osvědčil a i když se to zdá jako značný paradox, dopomohlo zrušení rychlostních limitů ke snížení počtu dopravních nehod. Ke stejnému kroku nedávno u některých úseků dálnic přistoupila i Austrálie. A právě tam se nedávno vypravila i automobilka Bentley, aby zjistila jakou maximální rychlost vlastně dokáže vyvinout jejich supersport Continental GT Speed.

Když je ale řeč o dálnici v australském severní teritoriu, nesmíte očekávat žádný deseti proudový autobahn. V podstatě se jedná a obyčejnou silnici. Na rozdíl od našich okresek je ale nepochopitelně dlouhá a v podstatě bez zatáček.

A právě taková silnici je ideální pro testování maximální rychlosti. Za volant Bentley Continental GT Speed se usadil slavný australský závodník John Bowe. Ten dokázal během neuvěřitelných 76 vteřin rozvášnit britský supersport na rychlost 331 km/h.

Sám pilot uvedl, že je opravdu neuvěřitelné, jak rychle dokáže sériové auto jako je Continental dosáhnout maximální rychlost a zároveň obdivoval stabilitu, kterou vůz i v tak závratné rychlosti poskytoval.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy