S větrem ve vlasech

Mustang Convertible | foto: Autoindex.org

Ford Mustang Convertible modelového roku 2005, který se dočká prodeje na jaře letošního roku, je prvním ze série speciálních verzí nového Mustangu.

Convertible byl zkonstruován tak, aby při co nejvyšší tuhosti karoserie byla zachována příznivá hmotnost automobilu (je max. o 150kg težší než kupé). Kabrio bylo konstruováno zároveň s Coupe, z čehož vyplývá i design. Poznávacím znamením těchto vozů je dlouhá kapota, klasický design a neomylné náznaky podobnosti s Mustangy minulých let.

Kromě hmotnosti konstruktéři výrazně zapracovali na výhledu vzad při natažené střeše. Docílili toho súžením C sloupků a zvětšením zadního okna, které je dokonce vyhřívané!

Ford Mustang je symbolem silného amerického automobilu a ani model 2005 není vyjímkou.

Základním motorem je vidlicový šestiválec o objemu 4l a rozvodem SOHC.Výkon atakuje hranici 210 koní a točivý moment je 330 Nm.

Komu by tato motorizace nestačila, připravil Ford motor V8 s výkonem 300 koní.Stejný motor se montuje i do verze Coupe.

Poprvé v historii bude pro Mustang Convertible nabízen pěti stupňový automat. Jednotlivé stupňe jsou poskládany těsně za sebou, aby byl stále k dispozici nejvyšší výkon motoru.
Standartně však bude v modelu V6 i V8 manuální 5-stupňová převodovka.

Convertible V6 přijede na discích o rozměru 7x16 palců obutých do pneumatik 215/65 R16. Vé osmička bude mít "papučky" 235/55 ZR17 na discích 8x17 palců.

Sériová výbava obou verzí bude mít 4-kanálové ABS a systém trakční kontroly. V případě, že si bude chtít majitel se svým vozem pořádně zařádit, je zde možnost oba systémy tlačítkem vypnout.

Co se týká bezpečnosti posádky, ve voze budou instalovány dvoufázové čelní airbagy a předpínače bezpečnostních pásů. Na přání se budou dodávat i boční airbagy.

Modelem 2005 se Ford Mustang přestěhoval ze svého dlouhotrvajícího bydliště v Dearbonu do nové továrny ve Flat Rock, Michigan.


foto:Autoindex.org

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy