Mercedes C 350 e si utrhl ostudu, propadl totiž v losím testu

Mercedes C 350 e propadl v losím testu | foto: youtube.com

Losí test je celkem častou a poměrně náročnou zkouškou nových automobilů. Není přitom nezvyklé, že s ní má velké procento modelů docela slušné obtíže.

Jedním z nich je sedan C 350 e, což je plug-in-hybridní verze klasického céčka. Ten totiž dopadl v losím testu stejně špatně jako nová Kia Cee'd, což znamená, že jeho maximální rychlost, ve které zkoušku zvládl, byla 64 km/h.

Největší problém je v hmotnosti plug-in hybridu, který na váze ukáže 1 780 kg. Vinu má i jiné rozložení hmotnosti a špatná kalibrace ESP pro vyšší a jinak rozloženou hmotnost. V rychlosti 66 km/h se vůz chová ještě obstojně, ale nad tento limit je to katastrofa. Až při snížení rychlosti na 64 km/h projde zkouškou bez jediného sraženého kuželu.

K celé věci se vyjádřilo i švédské zastoupení Mercedesu, jenž řeklo, že ostatními podobnými testy prošla plug-in-hybridní třída C s lepšími výsledky a na mokru byla lepší než v daném testu společnosti Teknikens Värld. Testovací vůz byl navíc údajně vrácen s podhuštěnými pneumatikami a na tomto základě označila firma Mercedes test za nekompetentní.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy