Superb dostal prvky z českého křišťálu, zářit bude v Praze

Škoda Superb Black Crystal v celé své kráse. | foto: Škoda Auto

Již sedmnáctý ročník prestižní výstavy Designblok se ve dnech 21. - 27. října uskuteční na výstavišti v pražských Holešovicích. Oficiálním automobilem akce se stala Škoda Superb a z ní odvozený koncept Black Crystal bude zároveň její ozdobou.

Vzhled nového Superbu je sám o sobě velmi povedený, přičemž šéfdesigner mladoboleslavské automobilky, Jozef Kabaň, nejvíce vyzdvihuje tvarovou čistotu a styl, spojující se s funkčností v jeden harmonický celek. Podtrhnout tato slova má již zmíněný koncept Black Crystal s prvky z českého křišťálu.

Ty dodala tradiční tuzemská firma Preciosa, jež na jednotlivé křišťálové prvky aplikovala řemeslně náročné postupy. Litá kola jsou zdobena ručně technologií StarDust, která, jak sám název napovídá, má připomínat hvězdný prach. Zároveň byl tento postup použit také při tvorbě trofejí pro vítěze letošního ročníku Tour de France.

Loga Škoda na přídi i zádi vozu, na kolech a na volantu jsou vyrobena z kvalitního křišťálového skla. Rovněž z křišťálových prvků je vyroben i emblém Laurin & Klement (vystavený vůz je tedy v nejvyšší možné výbavě), nacházející se taktéž na volantu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy