Dvanáct nadšenců si hrálo s Legem a tohle vzniklo

Tohle dílko zabralo dvanácti tvůrcům dvanáct týdnů a skládá se z 215 158 dílků, Lego karavan. | foto: Guinessova kniha rekordů

Lego udělalo petrolheadům v posledních letech radost hned několikrát. Začalo to uvedením detailní kopie Volkswagenu Brouk a pokračovalo přes obytný VW T1 a klasický Mini Cooper až k letošnímu Ferrari F40. Z kostiček si ale nemusíte skládat pouze zmenšené modely…

Skupinka dvanácti nadšených „Lego stavitelů“ si z 215 158 kostiček postavila funkční obytný přívěs s délkou 3,6 metru a výškou 2,2 metru. Dílko samozřejmě neušlo pozornosti ze strany médií a aktuálně už je zapsané v Guinessově knize rekordů.

Uvnitř najdete funkční dřez s tekoucí vodou, postel, elektřinou poháněné osvětlení, ledničku, kartáček na zuby, posezení i kompletně vybavenou kuchyň. Vše je samozřejmě složeno z malých kostiček. A pokud by Vás zajímalo, jak dlouho stavba takového skvostu zabere, pak vězte, že méně jak dvanáct týdnů!

Kuriózní přívěs je spolu se svou reálnou předlohou do konce dnešního dne vystaven v National Exhibition Centre v Birminghamu, představí se ale také na srazu příznivců Lega BRICK 2015 (29.10 - 1.11.2015) a v londýnském výstavním centru ExCeL (10.12 - 13.12.2015).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy