Land Rover - vlajková loď „Range“ - model 2006

Range Rover | foto: Land Rover

Včera byly zveřejněny první informace a obrázky faceliftovaného modelu Range Rover pro modelový rok 2006, které se veřejnosti představí na lednovém Detroitském autosalonu.

Úpravy vzhledu zahrnují pozměněnou masku chladiče, přední nárazník, přední a zadní světla. Významnějších změn se dočkala nabídka pohonných jednotek. Na výběr jsou dva nové motory V8.

Všeobecný vývoj motorů směrem k vyšším a vyšším výkonům se nevyhnul ani novému Range Roveru. V nabídce budou figurovat 4,4 litrový atmosferický motor dosahující maximálních 305 koní (224 kW) a dále „rekordní“ 400 koňový (294 kW) přeplňovaný V8 o objemu 4,2 l. S tímto motorem se bude jednat o zatím nejvýkonnější Land Rover (současný Range Rover Sport disponuje výkonem 375 koní) a současně se tento model zařadí mezi nejvýkonnější SUV.

Na dosažení optimálního výkonu společně s relativně ekonomickým provozem se značnou měrou podílí plně variabilní časování ventilů. Jinou významnější novinkou je například elektronické ovládání škrtící klapky.

Nabídka „obutí“ bude převážně silniční. Pro atmosférické modely jsou v nabídce 19“ slitinové ráfky a přeplňovanou verzi můžete potkat dokonce na velmi slušivých 20“ ráfcích.

Modely Range Rover jsou výstavní skříní automobilky a jejich výrazně luxusní zaměření se novým modelem ještě posílilo.

Text a foto: Land Rover

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy