Lotus se chvástá extrémně rychlým kolem z Nürburgringu, k tomu ale údajně nikdy nedošlo!

Lotus 3-Eleven se své premiéry dočkal na Festivalu rychlosti v Goodwoodu. | foto: Lotus Media Centre

Lotus 3-Eleven je bezesporu úchvatným technickým kouskem, který je jako stvořený k lámání traťových rekordů. Nedávno tak přišel generální ředitel Lotusu s prohlášením, ve kterém tvrdí, že 3-Eleven dokázal zajet na Nürburgringu jeden z nejrychlejších časů vůbec.

Skutečnost může být ale zcela jiná. Lotus sice prohlásil, že okruhový dravec 3-Eleven dokázal „zelené peklo“ obkroužit za neuvěřitelných 7 minut a 6 sekund. Jenže dle svědků se na trati ve stejné době jako Lotus pohybovali i vozy ostatních automobilek. To by znamenalo, že 3-Eleven zkrátka nemohl být kvůli provozu na trati tak rychlý jak tvrdí.

Magazín Sport Auto tak přišel s tvrzením, že udávaný čas 7 minut a 6 sekund je pouhá kombinace nejrychlejších sektorů po dvou zajetých kolech.

Přesto ale sám Marc Basseng, pilot který se s 3-Eleven pro „ringu“ proháněl, prohlásil, že Lotus 3-Eleven je pro rychlý čas na Nürburgringu skutečně perfektní vůz.

Bohužel Lotus zatím nevydal žádné prohlášení ve kterém by mohl tyto spekulace potvrdit či vyvrátit. Je tak otázkou, zda ke zmiňovanému kolu opravdu došlo či ne.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy