Pořídí si Lewis Hamilton novou hračku?

Je jasné, že piloti formule 1 nemají o peněžní prostředky nouzi. Mohou si tak dovolit uvažovat o koupi i takových automobilů, které se nedají považovat za zcela konvenční.

Úřadující šampion vozů formule 1, Lewis Hamilton, je známý pro svou lásku ke všem typům automobilů. Vždyť v jeho garáží nalezneme AC Cobra, Ford Shelby GT500CR nebo Pagani Zonda.

Podle toho, co nedávno britský pilot ukázal na sociální síti Facebook velice vážně uvažuje o koupi zcela nového automobilu. Tím je pověstné šestikolové monstrum Mercedes-Benz G63 AMG 6x6.

 

Pod kapotou tohoto obra „tluče srdce“ o objemu pět a půl litru s monstrózním výkonem 440 kW a točivým momentem 760 N.m. při dvou tisíc otáčkách za minutu.

Běžného Evropana by možná od koupi tohoto vozu odradila zejména spotřeba paliva. Ta je výrobce udávána v hodnotě 30 litrů na 100 ujetých kilometrů. Tento údaj je ovšem pro tak bohatého člověka, kterým Hamilton bezesporu je, zcela irelevantní. To co je naopak velmi relevantní je neuvěřitelné množství zábavy, která vám tato šestikolka nabídne v terénu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy