Dočkáme se Bugatti Chiron ve dvou verzích?

Veyron Grand Sport Vitesse World Record Car | foto: Bugatti

Samotný šéf Bugatti, Wolfgang Dürheimer, se nedávno vyjádřil o chystaném Chironu. Je tak dost možné, že se opět dočkáme Chironu ve dvou verzích, podobně jako v případě předešlého Veyronu.

Ihned po ukončení desetiletého období nadvlády Veyronu, Bugatti oznámilo, že se již usilovně věnuje stavbě jeho nástupce. Také jsme měli již mnoho příležitostí spatřit testovací muly Bugatti, jak na okruzích, tak i v běžném provozu.

Novinka má nést název Chiron, pod kapotou by se měl objevit stejný motor jako v případě Veyronu, čili šestnáctiválcový osmilitr s válci uspořádanými do W. Změnou ovšem bude přítomnost výkonných, elektronických turbo dmychadel. Díky nim by se měl výkon Chironu vyšplhat až na hodnotu přesahující 1500 koní.

Z rozhovoru, který poskytl sám ředitel Bugatti, Wolfgang Dürheimer, je dost pravděpodobné, že se Chironu dočkáme ve dvou verzích. První z nich by měla dosahovat rychlosti až 415 km/h. Druhá ponese známe označení Super Sport World Record Edition. Jak název vypovídá, bude se jednat o vůz, který pokoří rychlostní rekord pro sériově vyráběný automobil.

A konečná rychlost? Mluví se až o rychlost 431 km/h, ovšem to jen kvůli elektronickému omezovači. Je tak otázkou, jak rychle by mohl Chiron jet, nebýt omezovače.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy