Příští generace Volkswagenu Phaeton dorazí se zpožděním, víme proč!

Volkswagen Phaeton | foto: RM Design

Volkswagen by rád přišel již brzy s novou generací své luxusní limuzíny Phaeton. Má ale nečekané problémy s vývojem. Víme v čem je problém.

Pokud se mluví o německých, luxusních limuzínách, padají jména jako je Audi, BMW nebo Mercedes. Jen málokdo si ale vzpomene, že luxusní limuzínu má ve svém portfoliu i Volkswagen. Tento vůz, nesoucí jméno syna boha slunce, byl na trh uveden v roce 2002. Od svého představení se Phaeton dočkal již dvou modernizací.

VW již delší dubu ale usilovně pracuje na druhé generaci tohoto luxusního sedanu. Podle posledních zpráv, které přinesl serve autonews.com, bude mít ale nový Phaeton zpoždění. To hlavně z důvodu, že vývoj luxusního a výkonného vozu je samozřejmě velmi nákladný. Tento vývoj nemůže ale Volkswagen financovat z prodeje současného modelu. Ten je totiž nejhůře se prodávajícím modelem Volkswagenu. Za celý minulý rok totiž VW prodal pouhé 4 000 kusů tohoto vozu. To je dáno tím, že v segmentu luxusních vozů nemá VW silné postavení oproti svým rivalům, kteří si na výrobě limuzín vybudovaly svou pověst.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy