BMW 340i 40th Anniversary Edition - na který trh se dostane speciální trojka

BMW 340i 40th Anniversary Edition | foto: BMW

Německá společnost BMW dováží na některé trh speciální edice, které například v Evropě nikdo nikdy neuvidí. Jedním z příkladů je i nová verze s označením 340i 40th Anniversary Edition.

Ta bude dostupná jen na trhu v Japonsku a je postavena k výročí 40. let modelu třetí řady. Speciální vydání je založeno na verzi 340i M Sport a nabízí exteriér s modrou barvou Tanzanite a s černou mřížkou chladiče. Nechybí ani saténově hliníkové akcenty a M kola z lehké slitiny o rozměru 19 palců.

BMW 340i 40th Anniversary Edition | foto: BMW

Po usazení do interiéru si Japonci užijí kožené čalounění Dakota, dělená zadní sedadla, klavírní čerň a kůží potažený sportovní volant BMW Individual. Tento model má také vyhřívaná přední sedadla, heads-up displej a audio systém Harman / Kardon.

O pohon se postará šestiválcový motor 3,0 l TwinPower Turbo, který poskytne výkon 326 koní a 450 Nm točivého momentu. Síla jde na zadní nápravu, a to přes osmistupňovou samočinnou převodovku. BMW 340i 40th Anniversary Edition bude v prodeji letos od 3. října a jeho cena začíná na 8,79 milionů yenů. Japonci to ale nebudou mít lehké, vyrobí se totiž jen 20 kusů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy