Policie chystá zvýšený dohled, kvůli závodům v Brně. Pomůže to?

Passat R36 | foto: policie.cz

Nadcházející motocyklový závod v Brně má i temnou stránku. Policie bude lovit jak o život. Ve jménu bezpečnosti. Je to k něčemu?

Policie vnímá, že závod motocyklů zákonitě přiláká do moravské metropole fanoušky a to zejména ty na jednostopých strojích. Motorkáři budou dle policie pod drobnohledem. Krom D1 plné lovců v neoznačených Superbech a Passatech, budou „hlídat“ bezpečnosti i strážníci na motorkách či v „pomalovaných“ autech.

Kromě D1 se prý zaměří na vytipované úseky silnic první a druhé třídy. Předpokládáme úseky, kde se jim bude dobře měřit a zastavovat, takže přehledné rovinky. Snad se ale mýlíme. Jenže, to je skutečně jen naše přání.

Připomeňme si prosím letošní Velikonoce. Policie udělala div ne mobilizaci. V maximálním počtu vyrazili na silnice, ulice měst a dálnice. Výsledek? Dvakrát více mrtvých, než v roce 2013. Ptáme se tedy, k čemu jsou Passaty a práce policie, když ve svém největším snažení, nezabrání smrtelným nehodám a neudělá silnice bezpečnější, spíše naopak.

Doufáme, že brněnský závod nebude zapsán černým písmem do kronik jako víkend, kdy umírali motorkáři a ostatní účastníci silničního provozu za zvýšeného dohledu policie.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy