Dnešní vedra dokáží roztavit i auto. Podívejte se +FOTO, VIDEO

renault mégane | foto: Dailymail.co.uk

Představte si, že zaparkujete na ulici svého plechového mazlíka, vrátíte se za pár dní a najdete plastové díly karoserie rozteklé slunečním žárem. Kroutíte hlavou? Podívejte se, že na jihu Evropy to možné je.

Auto zaparkované u pláže vyfotila britská rodina, která si v italském Carloe nedaleko oblíbené letoviska Bibione vychutnávala svou dvoutýdenní dovolenou. Renault Megane podle nich stál na stejném místě několik dní a rozpálené slunce pokroutilo prakticky veškeré plastové díly pravé strany auta. Ochranná boční lišta na dveřích, kryt B sloupku, zadní svítilny a dokonce i nárazník jsou viditelně nenávratně poškozeny a přední blatník nebo zpětné zrcátko už také nejsou v optimální kondici.


Spíše než o přímém působení slunce se ale spekuluje o soustředěných paprscích odrazem od skleněných budov v okolí. Tedy podobně, jako se to stalo vloni osudné Jaguru XJ v blízkosti londýnské administrativní budovy přezdívané Walkie Talkie.

I když událost majitele renaultu rozhodně nepotěší, autor fotografií neopomněl s příslovečnou britsko-francouzskou nevraživostí poznamenat: „Myslím, že ponaučení je jasné - nevěřit francouzským autům“.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy